2001: Klar seier til Sunndal helsetun

2000: Hjemmeseier til Møre og Romsdal
February 8, 2016
NM 2007
February 9, 2016

2001: Klar seier til Sunndal helsetun

Jubelen sto i taket i Sunnmørshallen da Norgesmestrene i institusjonskokkfaget ble ropt fram. Albert Brouwer og Anne Karin Wennevold fra Sunndal helsetun gikk til topps igjen, i år som i fjor. Og de hadde helt klart den største heiagjengen.

Et syn for ganen!
? Vi var helt enige om hvem som var det beste laget, sier leder i den femmannssterke fagjuryen Britt R. Sørø. ? Frokosten var et syn for ganen; dette er mat som kan gi de fleste syke appetitt! I det hele tatt var menyen til vinnerne appetittvekkende tvers igjennom, og når vi smakte ble vi ikke skuffet. Det begynte med en kreativ frokost med fylt appelsin, der frokostkorn med yoghurt og frisk frukt var anrettet i appelsinskallet. I tillegg ble det servert lekre nybakte havreringer med diverse tilbehør. Lunsjen var en kalkunterrine med gulrotris i purreløkflette og vridde lunsjbrød. Til middag serverte Albert Brouwer og Anne Karin Wennevold en smakfull dillstekt seiterte med cottage cheese-fyll, gurkemeiesaus og potetblomst. Desserten besto av bringebær og bjørnebær på vaniljekremseng i marengsrede med kromkakepynt. Alle de fem dommerne hadde Brower og Wennevold på førsteplass.

Om konkurransen
NM i institusjonskokkfaget er en lagkonkurranse for ansatte i institusjonskjøkken og kantiner. Det konkurreres i en heldags meny for 12 personer. Råvarene til hele menyen skal ikke koste mer enn 45 kroner per person. Det stilles også strenge krav til energimengde og fettinnhold. Uttaket til finalen skjer på bakgrunn av innsendt menyforslag. I finalen vurderes også smak, lukt, utseende, kreativitet og presentasjon. Videre bedømmes menysammensetning, ernæring, hygiene, arbeidsteknikk, orden og samarbeide på laget.

Resultater:
Norgesmestre: Anne Karin Wennevold fra Sunndalsøra og Albert Brouwer fra Surnadal, opprinnelig fra Nederland. Begge er ansatt på Sunndal helsetun og ble Norgesmestre også i fjor.

Sølv til: Arnt Steffensen, Bærum, kantineleder i Akershus fylkeskommune, sentraladministrasjonens kantine og Øystein Tangen Berntsen, Oslo, kokk på Gaustad Hotell, Rikshospitalets pasienthotell

Bronse til: Mari Jørgensen fra Lørenskog, Frogner, Hans Majestets Kongens Garde og Morten Heiaas, Magnor, ansatt Akershus HV Distrikt 04, Kongsvinger Festning

Comments are closed.